Bra jaktböcker när du sitter i jakttornet

Att sitta uppe i ett jakttorn, flera timmar, det kan kännas långsamt. Passen i sig är ju ofta händelselösa tidvis. Då kan det vara bra att ha med lite jaktböcker att läsa, för att fördriva tiden. För det gäller ju ändå att vara på plats, samt även vara rätt så tyst. Ett tips kring jakttorn förresten är att du kan kolla in svenskajakttorn.se för att hitta det du behöver för att bygga ett nytt.

Sen tänkte jag passa på att tipsa om bra jaktböcker som du kan köpa, eller låna och läsa.

Bra tips på böcker om jakt

Det finns idag en mängd olika jaktböcker att läsa. En bra bok är Allt om jaktvapen. Det är en gansla så lättläst bok för den som är intresserad eller vill lära sig mer om olika typer av jaktvapen. Boken innehåller fakta om kul-, och hagelvapen men också om tillbehör så som kikarsikten, ljuddämpare, rekyldämpare och ammunition. Man kan också läsa vilka vapen som passar till olika former av jakt och hur man bör tänka när man väljer sina tillbehör.

Boken är skriven av jägaren Eirik H. Moen som själv jobbar som vapenförsäljare och som idag har lång erfarenhet av vapenbranschen.

Om du tänker dig jaga med hund, så kan boken Jakt med älghund: från valp till älghund vara ett bra alternativ. Den är skriven och utarbetad av jaktprovsdomaren Rolf Westerberg.

Du kan som sagt köpa böckerna, eller kolla in biblioteket för att låna dem.

14 Aug 2022