Roliga barnböcker som tar med dig under vatten

Under sommaren så är det ju roligt att leka i vatten, som att besöka en vattenlekpark från cadoaqua.se eller att snorkla i vattnet. När det är mindre bra väder eller höst/vinter, så går det ändå att ta sig under ytan, genom att läsa! Det finns många bra barnböcker som tar er med bland hajar, skeppsvrak och havsperuker. Vi ger nedan ett par bra tips på sådana böcker!

Pärlfiskaren av Karin Erlandsson

Pärlfiskaren, är den första delen i serien Legenden om ögonstenen. Här sveps man med ner i djupet. Miranda, hon saknar en arm, men är trots det den bästa dykaren och pärlfiskaren. Hon vet att den mytomspunna och mest värdefulla pärlan, kan bli hennes. Med sig på äventyret har hon en flicka vid namn Syrsa, som har en sällsynt förmåga som kan ge Miranda ett övertag i sitt sökande

Dubbeldeckarna och fallet med skeppsvraket av Jørn Lier Horst och Hans Jørgen Sandnes

Ett oväder har dragit över staden och spolat upp en massa skräp på stranden. Tilde och Viktor är ute och städar efter stormen och då gör de en massa konstiga fynd. Bland annat hittar de 17 gummistövlar och namnskylten till ett 100 år gammalt skepp. Med hjälp av kustbevakningen försöker de lösa havets gåtor, men sökandet leder till andra upptäckter.

Fler bra böcker

  • Sagan om den nyfikna abborren av Elsa Beskow
  • Nelly Rapp och sjöodjuret i Bergsjön av Martin Widmark
  • Oliver och havsperukerna av Philip Reeve
  • Den lilla sjöjungfrun av H.C. Andersen
20 Sep 2022