7 bästa snickarböckerna på svenska

Att få sätta händerna i trä och skapa något är en unik känsla. En stol, ett bord, en altan eller varför inte en utbyggnad på huset? Vi har alla olika förutsättningar och med hjälp av böcker kan vi alla försöka på egen hand. Här listar jag de 7 bästa snickarböckerna på svenska, och du kan låna de flesta av dem på biblioteket i Flen

  1. Snickra ute & inne: från vedbärare till växthus - Anna och Anders Jeppson bjuder på ren snickarglädje. Här hittar du det mesta mellan barnsängar till insektshotell. 
  2. Snickra steg för steg - Med tydliga steg-för-steg bilder så får du lära dig allt från hur du förbereder till att bygga. 
  3. Lekstugan - Det lilla huset med de stora möjligheterna - Lär dig bygga en lekstuga från grunden. 
  4. Snickra hemma: Enkla projekt och smarta lösningar - Här hittar du mängder av projket för husets alla rum. 
  5. Stoppa, klä om och renovera möbeln - Ge dina gamla möbler nytt live med hjälp av denna bok. Lär dig om verktyg och hur du ska göra. 
  6. Snickra & bygg: från förvaringslåda och utedusch till cykelskjul och trädäck - Anna och Anders Jeppson ger dig de tips du behöver för att lyckas. 
  7. Martins bästa - Martin Timell visar hur man går tillväga och vad som behövs för att bygga en loftsäng, förstukvist eller andra projekt hemma. 

Ibland är det dock bra att be om hjälp

Även om det är skoj att snickra på egen hand så måste man också inse sina begränsningar. Då finns snickare från Flen redo att hjälpa till. Börja med att fundera på vad du har tänkt bygga, låna eller köp en bok som är till för att hjälpa och bestäm sedan om du ska göra det själv eller be om hjälp. 

23 Oct 2020