Bra böcker om konst

böcker om konst

Det finns bra böcker som handlar om konst på olika sätt. Sedan finns det konstböcker, som är fyllda med bilder på konst av olika slag med för den delen. Så det är lite vad du är ute efter när det handlar om konst vad du ska söka efter. En duktig svensk konstnär och fotograf har en hemsida du kan kika på, Catrine heter hon. Du som vill lära dig mer om fotografering som en konstform, du kan kika på hemsidan som ägs av svenska fotografers förbund

Var hittar jag böcker om konst?

Det finns många sätt att hitta böcker om konst. Dels på olika bokaffärer, men det går även att hitta på antikvariat om det är äldre böcker du är ute efter. Sedan finns det även biblioteket så klart om det inte är ett måste att äga böckerna du är på jakt efter.

Tips på konstböcker

Cora är en kulturtidskrift som utkommer med fyra tryckta nummer per år. Skriver om kvinnor, konst och kultur. Bra arkiv med artiklar om konst, som du kan läsa på nätet.Lars Vilks – Att bli samtidskonstnär på tre dagar

Konstnären Lars Vilks har en hemsida/blogg där samtidskonsten diskuteras och ventileras. Lars Vilks har tillsammans med Martin Schibli skrivit boken; Hur man blir samtidskonstnär på tre dagar : handbok med teori.

Folke Edwards bok ”Från modernism till postmodernism – svensk konst 1900-2000” är en bra bok att läsa för att få en bild av svensk konst under 1900-talet.

14 Oct 2019