Dags flytta till hus?

Att flytta till hus kan vara en liten omställning från att bo i lägenhet. Det kan vara smart att ta hjälp av en flyttfirma Lund för själva transporten av alla dina saker. När du ska flytta, så är det en del saker du bör ta tag i. Börja med att rensa i hemmet. Fundera på vad du vill ta med till huset och vad som kan kastas/säljas/skänkas.

När du packar, ha många lådor. Det brukar vara lagom med en låda per kvm, så bor du i en lägenhet på 65 kvm, ha då 65 lådor att packa i. Märk upp dem sedan med vilket rum de ska till.

Viktiga saker att göra

En del saker som ska göras, det är samma oavsett var du flyttar. Det är bland annat att byta adress, ändra elavtalet, flytta abonnemang på bredband och så vidare. En sak som du dock ska göra då du flyttar till hus, det är att anmäla ägarbyte för vatten och avlopp. Samma sak gäller sophämtning. Det är lag på att ha sophämtning nämligen som husägare. Du och säljaren ska gemensamt ändra både vatten/avlopp och för sophämtningen.

En annan sak för dig som ska bo i hus, är att teckna en villaförsäkring. Det så att du får rätt sorts skydd!

Sen, fundera på flyttstädningen, ska du göra det själv, eller kanske anlita en städfirma att göra den åt dig? Det kan ju vara skönt slippa det!

19 Dec 2021