Hur blir man projektledare?

Funderar du på detta med att bli projektledare och funderar på om det finns en bra projektledarutbildning? Först är det bra att fundera på inom vilken bransch du vill jobba. Detta eftersom att det går att jobba med projekt inom en mängd olika områden. Som projektledare kan man jobba inom många olika branscher så fundera på vad som lockar dig. Är det att jobba med reklam, teknik, IT, media, pedagogik eller nåt helt annat? Efter det så kan man börja att fundera på att bygga på kunskaperna med att ta en projektledarutbildning. 

Olika kurser

Det finns olika sorters kurser och utbildning inom projektledning. Det finns kortare dagskurser och längre utbildningar som är diplomerade/certifierade som man kan välja mellan. En del kan man söka och gå själv, andra får man gå via den arbetsplats som man har. Så det beror på vad du är i för läge just nu vad för form av studier du ska göra.

Vad är ett projekt?

Ett projekt kan vara mycket olika saker. Det är något som kan pågå i ett par dagar eller upp till flera år. Det kan handla om att utveckla en ny produkt eller att marknadsföra ett företag. Det kan även vara att driva ett byggprojekt. Sen så kan det också vara ett speciellt arbete på uppdrag av en kund eller genomföra interna förändringar på det företag man jobbar. De branscher som idag har en daglig verksamhet uppbyggt i projektform är bland annat IT, reklam och media.

 

 

12 Feb 2019