Mina favoritböcker om privatekonomi

Att läsa skönlitteratur är avslappnande och man har möjlighet att få en känsla av att befinna sig i en annan tid, i en annan värld. Facklitteratur kanske inte har riktigt den förmågan men det finns bra böcker även inom den genren. Här tänkte jag dela med mig av tre av mina favoritböcker när det gäller privatekonomi, och crediwizz.se jämför kreditkort för den som vill ha en lite mer "hands on" upplevelse när det gäller just den privata ekonomin. 

De tre böcker jag gillar mest 

Här listar jag de tre böcker om privatekonomi som jag själv tycker bäst om, och som jag tror har bäst förutsättningar för att hjälpa andra få bättre kolla på sina pengar. 

  1. Aktie- och fondhandboken: lär dig spara i aktier och fonder för en bättre privatekonomi. Det är en relativt lättläst och överskådlig bok där man får lära sig mer om aktier och fonder. En bra bok för nybörjare som vill komma igång, och även för de mer erfarna som vill ha tips. 
  2. Pengars psykologi: tidlösa lärdomar om förmögenhet, girighet och lycka. Här tar de mer upp hur du beter dig istället för praktiska tips angående pengar. Det är en bra bok som ger en flera tankeställare och kan du göra de nödvändiga förändringarna kan du också få bättre ekonomi, utan att egentligen tjäna mer. 
  3. Investeraren: allt du behöver veta om finansmarknaden. Denna bok är till för dig som redan har koll på hur det funkar med aktier och fonder och istället vill veta hur du gör för att maximera din avkastning. Intressant läsning som ger många bra tips. 
21 Mar 2021