Mitt hem är min borg

Ett uttryck som de flesta av oss har hört men för oss som gärna försvinner in i en bra bok så räcker det ibland att sluta ögonen för att känna de kalla stengolven, höra vindbryggan knarra och förbereda sig för drakarna som man vet är på ingång. Men så öppnar vi ögonen igen och är tillbaka i vardagen med tvätt, blöjbyten, matlagning och allt sånt. 

Min vardag just nu

För min del består vardagen av att leta efter en bra takläggare i Göteborg! Inte riktigt lika spännande som att höra drakar dra ett andetag för att blåsa eld, men nödvändigt. Vet inte om ni tänkt på det men just nu verkar det som alla håller på och byter tak och frågan är om det inte är ett takbyte som krävs även här. 

Bokmal som man är så valde jag först att läsa om det här med tak och hur man ska tänka. Så jag har redan varit uppe på stegen och kollat om det är mossa eller sprickor i pannorna men det är svårt att se. Jag vågar inte heller klättra upp hela vägen på taket, det är bättre en takläggare kommer hit och gör en besiktning. Förhoppningsvis räcker det att byta ut lite trasiga saker eller kanske bara tvätta av pannorna som ligger där. 

Blir det att byta hela taket då får det nog bli ett plåttak nästa gång. Då kommer jag aldrig mer behöva fundera på det eftersom det är underhållsfritt i minst 25 år. Men, först hitta en takläggare i Göteborg som kan komma hit och kolla, sen kan jag fortsätta drömma om slaget mot drakarna! 

25 Nov 2021