Packa på rätt sätt då du flyttar

Packningen är en mycket viktig del av en flytt. Det gäller att göra det i tid och att göra det på rätt sätt. Det oavsett om du anlitar flytthjälp Upplandsbro eller ska bära alla lådor själv. Har du många böcker, tänk på att inte packa dem alla tillsammans. Det kan bli alldeles för tungt. Ett tips är att alltid ha ett par böcker i botten på varje låda, sedan packa på med annat.

Packa i tid

Det är bra att börja packa i god tid. Innan det är det en god idé att rensa ut saker du inte ska ha kvar eller med dig till nya bostaden. Det kan vara bra att reservera en dag där du fokuserar på at flyttpacka. Innan det kan du så klart börja småpacka en del saker. Se även till att ha rätt material med. Du kan behöva ha plastpåsar, bubbelplast/tidningspapper, flyttkartonger, tejp, saxar, tuschpennor.

När du packar, se till att skydda ömtåliga saker samt märk upp lådorna med vad som är i, eller till vilket rum de ska sedan i nya bostaden. 

Glöm inte flyttstädningen

Det du inte ska packa ner, det är städmaterial, dammsugare, lite verktyg samt en pall eller stege. Det så att du kan ta ner spikar, skruvar med mera och nå upp för att städa. Du kan så klart anlita flyttstädning Sollentuna om du inte vill göra det på egen hand. Då kan du även nyttja RUT-avdraget. 

22 Sep 2020