Säkra ditt hem

Ens hem ska vara en trygg vrå att vara i. Det är därmed bra att se till att man säkrar upp det på flera sätt. Dels är det bra att satsa på ett hemlarm från Prylstaden. Med ett hemlarm så är man mer säker mot inbrott. Det sker allt fler inbrott idag och därmed är det inte fel att ha ett larm. Satsa gärna även på att ha en övervakningskamera ihop med detta larm. Samt att du kan anlita ett vaktbolag, kopplat till ditt larm. Det finns även fler sätt att säkra ditt hem på. Brandvarnare är inte fel att sätta upp till exempel, så att det varnar om det skulle börja brinna. Se även gärna till att ha både brandsläckare och brandfilt.

Skydda dina värdesaker

Det kan vara en god idé att även skydda dina värdesaker. Antingen genom ett kassaskåp hemma eller ha ett bankfack där du förvarar dem. Det är även bra att stöldmärka dina saker, så att om de stjäls kan hitta hem igen så att säga.

Skydda hemmet när du inte är där

Ibland är det ju som så att man vill eller måste resa bort. Det är bra att då ha larmet påkopplat, samt att även se till att det ser ut som om ni är hemma. Be grannarna ta in posten, klippa gräset med mera. Se även till att ha timers på lampor, en sensor på lampor ute och låt bli att tala om på nätet eller sociala medier att ni är bortresta. 

3 May 2019