Sälja faktura

Allt går inte att läsa i böcker, men det finns ofta bara info på  nätet. En sak många företagare kan komma i kontakt med är detta med att sälja faktura. Det är något man kan göra om man har behov att få in pengar snabbt och smidigt. De som köper fakturan betalar oftast omgående. Vart ska man då sälja faktura någonstans? Det finns flera factoringbolag som sysslar med fakturaköp och andra typer av tjänster. Att sälja fakturor är ett sätt för ett företag att förbättra sin lividitet. Det innebär alltså att företaget får själv en bättre betalningsförmåga. Det är ofta nya företag som har behov av detta  men så klart även ni som varit med ett tag.

Finns det risker?

Risker med att sälja faktura finns, om ni väljer fel factoringbolag som tar dolda avgifter eller om ni säljer er faktura med regress. Säljer du fakturor med regress så är det du som står för risken om inte kunden betalar. Utan regress så är det själva factoringbolaget som står för alla risker.

Det är viktigt att komma ihåg att när du säljer faktura till ett factoringbolag så vill även de tjäna pengar på det. Du bör därför syna avtalet och kolla vad de erbjuder för procentsats. Du bör även se över andra typer av villkor och om det omfattar bindningstider eller andra avgifter. Ett som har bra villkor och där du får bra betalt hittar du på invoice.se. De har inga dolda avgifter och de står för risken.

8 Dec 2017