Tips på hur du organiserar ditt skrivbord på bästa sätt

Oavsett om du har ett skrivbord hemma eller på kontoret, så är det skönt att ha ordning och reda på det. Ett organiserat och rent skrivbord känns mer välkomnande samt att det ökar chansen till att du gör ett mer effektivt arbete. Se även till att du har ett bra skrivbord till att börja med, kanske ett du kan höja och sänka? Kontorsmöbler och skrivbord hittar du på till exempel på morekontor.se. Här i detta inlägg tänkte jag att du ska få lite tips på hur du med ett par enkla tips kan få ett skrivbord, som är mer organiserat.

Bra tips att ta tillvara

Om du vill få ett mer organiserat skrivbord, så kan du försöka följa dessa tips. 

Gör dig av med pennor du inte behöver. Det är onödigt att ha fler än du använder. Se även till att du på ditt skrivborf har plats för saker du brukar ha i fickan, som nycklar, telefon, plånbok med mera. En skrivbordslåda till detta är bra.

Fördela de saker du har efter hur ofta och hur mycket du använder dem. De saker du använder varje dag ska vara närmare dig än de saker du använder mer sällan.

Ta bort elektroniska saker som modem, extra batterier med mera, de hör inte hemma på ditt skrivbord. Placera dem på andra ställen. Se även till att organisera dina kablar, sätt upp dem under skrivbordet så de kommer ur vägen.

Se till att du på ett enkelt sätt även kan organisera andra saker, som papper, sätta in i pärmar eller arkivera, utan att du behöver resa på dig. Det är bra att ha en bokhylla eller annat nära ditt skrivbord.

Skanna in saker i datorn, för att bli av med så mycket papper som möjligt.

Rengör och städa ditt skrivbord lite då och då!

 

 

 

16 Apr 2017