Var sitter ni helst och läser?

Var är den bästa platsen att avnjuta en god bok? Vill du sitta upp, ligga ner, stå? Vad passar bäst för läsning egentligen? Alla har vi vår olika stil när vi läser. Sagor läses på sängkanten för barnen, själva läser vi en stund i soffan eller kanske i vår egen säng innan sovdags.

Gör en egen läshörna

Framför allt nu under hösten, så ökar mångas läslust. Vad passar då bättre än att skapa en egen mysig läshörna. Att läsa riktiga böcker är en känsla svår att slå. Surfplatta eller läsplatta i all ära men det finns faktiskt inget bättre än att sjunga ner i en fåtölj och öppna en sprillans ny bok. Doften, trycksvärtan, förväntan på historien! Böcker är upplevelser, inspiration och kunskap så väl som en snygg inredningsdetalj. Bestäm var din läshörna ska finnas, du kan till exempel avgränsa en bit av ditt vardagsrum. Måla krypinet i en mjuk, lugn färg. Ställ dit en skön fåtölj, skaffa några mjuka kuddar, mysiga filtar och en skön matta. En bra läslampa ovanför eller jämte fåtöljen är att rekommendera med, så att du ser vad du läser. Du kan göra din läshörna så stor eller liten som du vill. 

Ett extra rum över?

Om du har ett extra rum över så behöver du inte begränsa dig till en liten hörna. Då kan du inreda hela rummet att bli ett bibliotek. En soffa, fåtöljer, bokhyllor med böcker, ja precis allt du känner att ditt bibliotek ska ha kan du ställa hit. Det är bara fantasin som kan begränsa dig.

13 Dec 2017